Monday, 27 January 2014

ibu kate:jgn konkong selagi xde ikatan,biarla dea nk brkawan dgn berap rmai pompuan pon .biar la dea nk                mngaku single dpn pompuan2 tu,sha boleh cemburu tp jgn tunjuk :) jgn memberontak dan pendam                je semua perasaan tu,klau dea buat semua tu,maknenya hati dea bkn 100% untuk kamu nisha,sbb tu             dea cari yg lain.simpan pompuan lain.doa je bile jodoh sha dgn dea ,dea akn berubah,tngglkn semua             tu,time tu sha nk konkong 100% pon boleh sbb dea da jd suami kamu yg sah.

ayah pesan:kecewa macam mne pon kite,jgn kite brdendam dan bermaki hamun,sekrg mungkin kite bnyk kecewa.TAPI ALLAH TU MAHA ADIL ,mne tau suatu hri nnti kite dpt bhgia yg hakiki sbgi gnti dr segala duka yg pernah kite alami dan dea terima blsan ats perbuiatan dea..

wallahualam

jom belajar bahasa syurga :)

okey entry kali ni aq just nk share bahasa syurga yakni bhse arab..allahu klau korang blaja bhse arab ni indah tau cth yg aq dpt ummu=ibu klau ummi=ibuku hah beruntungkn klau seorng anak pnggil dye ummi..aww it so sweet mcm daniAl pngil bonda dea ummi..ouh men ibu n mama n mummy still cute what ^^ jgn risau hehehehekey jom le kite surveyy >.<
1. Salam ukhwah fillah - salam persahabatan kerana Allah .
2. Ukhti - kakak atau saudara perempuan .
3. Akhi - abang atau saudara lelaki .
4. Zauj - suami .
5. Zaujah - isteri
6. Assif jiiddan - i'm really sorry
7. syukran-afwan - terima kasih - sama-sama
8. Ukhuwwah Fillah Abadan Abada - persaudaraan kerana Allah selama-lamanya
9. fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
10. iinni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan Allah
11. mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dlam hati selain Allah
12. Lau samahta - excuse me
13. Naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
14. Ilalliqa' - Moga bertemu lagi
15. Syafaakallah - Moga Allah menyembuhkan awak – lelaki)
16. Syafaakillah -Moga Allah menyembuhkan awak – perempuan)
17. taffadhol - silakan
18. la aadri - saya tak tahu
19. ma fi musykilah - tiada masalah
20. Bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
21. Jazakallahu khairan kathira - Semoga Allah memberi/menambah kebaikan yang banyak kepadamu
22. Wa iyyaka - dan ke atas kamu juga (jawapan utk jazakallahu khairan kathira)@Allahukhairujaza' - Allah adalah sebaik-baik pemberi
23. fahimtum - adakah anda faham ?
24. fahimna - kami telah faham
25. sobahalkhair - selamat pagi
26. ijtahid wala taksal - bersunggguh-sungguh dan janganlah kamu malas
27. La Tahzan Innallaha Maana - Janganlah bersedih , sesungguhnya Allah bersamamu .
28. Kafaa bilmauti waa-'izhan - cukuplah kematian itu menjadi peringatan
29. Bi idznillah , Inshaallah kull khayr ! Ameen , Barakallahu fiek - dengan izin Allah , inshaAllah semuanya baik ! Aamiin , semoga Allah merahmati kamu
30. masa ul khair - selamat petang
31. Tushibu 'alal khair - selamat malam
32. Na'am - Ya
33. yallah yallah bisura'h - mari-mari cepat(lekas2)
34. ismahli ya ustaz/ustazah,uridu an azhaba ilal dauratul miah ?-tumpang tanya wahai ustaz/ustazah , bolehkah saya ingin ke bilik air ?
35. sannah helwah - happy birthday36. ana aidon - saya juga
37. Maas salamah - Selamat tinggal
38. alaa khoirin wa afiyyah - dalam keadaan baik dan sihat
39. nin sain ? - kamu ada dimana ?
40. ayyuhidma alaik - apa yang boleh saya bantu
41. Barakallahu fik - Semoga Allah memberkati kamu
42. Dai'e - pendakwah
43. Allah ghoyatuna - Allah tujuan kami
44. Ar-Rasul qudwatuna - Rasul teladan kami
45. Al-Quran dusturna - Al-Quran panduan kami
46. Al-Jihad sabiiluna - Jihad jalan kami
47. Al-Mautu fi sabilillah asma amanina - syahid cita tertinggi kami
48. Innallaha ma’ana - sesungguhnya Allah bersama kami

taaaaadaaa moga dgn ilmu ni dpt mmberi mnfaat kpd kite yehh insyaallah :*

awak bakal zauj sye saya bakal zaujjah awak

assalamualaikum..huhu just bck from school..masyaallah lgy bpe hari je nk berangkat ke tanah sucii..jom zikir sat pinjam seminit awk ^^ hasbi robbi,,jallallah...maa fi qalbi..ghairullah..nur muhammad...sollallah la ha ila ha'ei lallah..alhmduliila.huhusee simple je kan..alahaii..allahu prsiapn dr segi rohani x msih x mntap lgyni allah huakbar..:( moga lps blik ni aq jd hamba yg lbih bertawakal dan bertawaduk kpdmu..i will pray fr all at there don't worry..include my danial >.<..tringin nk mninggal disana insyaalah dlm husnul khotimah,,klau dah takde ddunia u just want to pray to danial maafkan sye^^ halalkn ap yg awk da beri..mohon lupekan aurat yg sy pernah tunjuk kat awk..dgn awk je sy berani dan x pernh dgn llki mne2 pon..maaf itu khilaf saye mmbnarkan llki bkn muhrim tgok rmbut saye,sntuh sy..allahu..sy x mau diseksa diakhirat kelak,,mohon awk lupekan ap yg pernh dilihat ye dnial ^^..klau sy da tkde KALAU sy akn sllu doakan awk dpt isteri secantik bidadari,seagung saidatina khadijah,secomel aisyah r.a dan anak2 yg soleh dan keturunan yg soleh dan solehah...hidupla awk dgn bidadari tu dgn bahagia dsamping sntiasa mncari redha illahi..AMINNNN HUHU..semoga kite brjmpe disyurga kelak ^^..jika aq msih brnafas ya allah ampunilah segala prbuatan dan dosa masa silam aq yg x terampun tu..:'( ampunila dosa sahabat2 ku,AFRINA,PUTERI,SOFEA,FARAHIN,HAKIMAH,FATIN,KAK LIA,SABRINA,SARAH YASMEN,IZATUR,NOREHA,ANIS DAYANA,FATIN ANISYA dn sesiape je yg mngenali diri niii..dan jika aq msih brnafas dn diberi pluang untuk hdup dgn lbih lama jdkn aq isteri yg solehah buat sidia,jdkan suamiku org yg soleh yg boleh mempimpin kluargaku kelah didunia mhupun diakhirat..salah sy bdak syariah islam x bwk awk danial ke lndasan islam :'( maafkn sy sy khilaf,alpa dgn keindahan dunia yg djnjikn allah msenya hnyelah smentara walhal akhirat itu kekal selamanya...maafkn sye x bwk awk prbtulkn ap yg dilarang oleh allah malah sy ajak awk buat maksiat allah huakhbar maafkn sy..maksiat dikategorikn bnyk jenis bkn hnye mngajak mlkkukn seks bebas ttp mksiat juga boleh brlku jika kite trlalu menagung agungkan cinta kita ni..lupe pd pencipta yg sebenar,lpe pd alquran dan assunnah,,allahuu bnyk nye dosa saya kt awak...ampunkn maafkn sy danial,,kadang mnusia terlmpau lalai dlm sandiwara dunia.ni,,

Sunday, 26 January 2014

nota dari hati untuk someone

Kau tahu? Kenapa aku masih perhati Kenapa aku masih peduli Kenapa aku masih tersenyum Walau hakikatnya aku sakit? Kerana aku masih sayang

Please. I hope. You will never give up. On me.
Putus asa dengan kau? Tak pernah Bosan dengan kau? Tak pernah Penat layan kerenah kau? Tak pernah Nak menduakan kau? Tak pernah terpikir.

aku sedih, aku senyum. aku menangis, aku senyum. aku sakit hati, aku senyum. aku nak tunjuk kat kau, yang aku kuat. tapi tak, aku lemah.

Kekuatan doa. Hati kita sakit. Allah berikan kesembuhan. Kita lemah. Allah pinjamkan kekuatan. Hati kita resah. Allah berikan ketenangan.

Duka di dunia hanya sementara Duka di akhirat selamanya-lamanya Afala Tatafakkarun? Laa ilaaha illaLLaah MuhammadurrasuluLLaah.
Aku nak bahagia. Dengan kau. Sebelum aku mati. Tak lama dah boleh hidup.

Rindu nak otp. rindu nak jumpa. rindu nak dengar kau gelak. rindu nak tengok senyuman kau. rindu nak gurau manja dgn kau. rindu sangat.





Friday, 24 January 2014

ma fiance

hai assalamualaikum^^.>,< okey update sbb rse free cangat2 awmmm..okey its been a day x tegur danial hurmm..ape punya aweq la wa ni kann..AND I AM SO AFRAID IF THERE ARE SOMEBODY ELSE MKE MY DNIAL HAPPY..mke my danial smile when i am not around hogoshh..n hell yeah itu sptutnya brlaku sbb ksian dnial is alone...n he need a love from me but aq busy ngan belaja lngsung x hirau je.oh am i that bad girl..:/
                                                  DAN KU PERHATI DI SUDUT KECEWA
                                                      LENA MU DI PANGKUANNYA
                                                  REBAHKU KEHILANGAN SEGALANYA

Friday, 17 January 2014

hai sy bdak esh piy yemmm

okey bye dgr topik tu cam haremmmmm..puii puii
k aq da f5 hahahhahahaha x lawak -.- kbye
key aq ngn ddy da sme umo yeya were f5 jom kawennnn ehh cm silap je ayat tuh hahah jom spm ahh huhu..
wey serius aq tkut dohh hailaaa dak spm tp mcm main2,,mcm bdak2 mklumla klas aq je special sikit blik awal kitorng 1.45 mreka 3 haha,,apelagi main lari2 la kat blok a yg ad bdak f1 tu lol dr blok f ke blok a alahai..adik tu pndg atas bwh je..wey thula sme tggi aq f5 okey bhahaha,,that girl ckp yker f5 asl men lari2 allaaa takley ke sobsobsob..semnetara aq msih ad kaki lari laa apelagii,,,haitoo..key aq rndu dnial ehh ttbe emm emm emm,,,key thun ni stlh 4 thun aq dok bwh kipas n jd anak raja hahah aq kne duk tepi tgkp eh ad la tyme f2 sha kau dok tpi tgkp usha senior haha key time2 tu tgh gatal lol...key boleh thn la okey dok situ sbb tepi tngkp tu btul2 pokok bkn yg mcm kt sblh sne agak panas sikit kat mpt aq cool je ahh alhmdulilla la..sha jgn rengek2...wey yg 2,3 org please la jgn layan aq mcm baby thula aq cute bhahah,,jgn manjekan aq,,alahai aq pon tringin nk rse matangggg...-.-,,kbye merepek,,,emm rindu daniall..alahai dkt 9 bulan 18 hari da together2 ngan dnial..lol aq emm aq seyes sygkn dea nk jdkan dea imam aq acewahh hahah...x kesah la mse lalu dye mcm mne..sbb dulu devil was an angel..insyaallah selahgi trmmpu aq aq usahakan dea dktkn diri kpd pncipta dea..x bnyk sikit pun jdla..tp dgn care bercouple ni emm emm haram but swear to god i'm his fiance secara islam la lulz...howt storyyy,,kbye anatra aq ngan dnial biar allah je yg judge ermm..
key aq tringin sgt nk pkai purdah ahha but after married la,,huhu spela suami yg sengal dpt aq ni.ksian dea,,aq dahla biasa2 je..x sempurna,,sian bakal imam aq ni,,key i wish that dea akn bimbing aq ah sng cite sme2 mncari redha drnya laa,,n nk hdupkn sunah2 rasulullah yg smkin tdk diamalkn allahu,,nk nmekan our baby nme2 org terdahulu nme2 nabi ke ex nm aisyah?cute kann hehe means putih kemerah merahan.then stiap malam bakal suami aq tu bce quran aww so sweet,,i wish i had kembar hahha,,ambuii melampau..hussain n hussien ahh is that cute :) key nk latih dr bby pndi bce quran klau x nnti abbi dea tkkn beli permainan ntuk dea key sha merepek hahhaha..ayoyoyoyoyo

waiting

key mnggu sayang sy si danial comel ni online mcm mnggu nenek beranak -.-
lmenya syg uii awk g mne hah tampaaa nak lol
klau ad dpn mate ni sy kisssss smpi lebamm alahai


key rindu moment ni ahha berbloging ngan danial ^^

mula dngn huruf  ""A""
AWANANO
AWAN
AWAKAWA
AW
Awak ni
amat comel
anak sapa ye?
ade tuan nya atau x?
APE NAMA AWAK?
ADE 6BER X?
AWAK TINGGL MANA?
 NME SY NICHA LYANNA
NUMBER XDE MAK SY X BGY PKAI PHONE SYE BDAK SKOLA YG COMEL>>NNTI CKGU MARAH KNE RAMPAS SPE NK G AMik klau kne rmpas -.-

tggl dlm umah ah takkan kubur..x ckop amalan lgy nk g jauh dr rumah
KAU DAH KNP?
SENGAL?
SEWEL?
SENG\
ckp jela bodoh
xde spe marah pon
ADE YANG MARAH...DANIAL MARAH...

sakit mental malam ni..
KNP PLAK?
sakit hati jiwa paru2 -.-
MEH SINI I RAWAT..
xnk nnti kne duit
XPAYAH BAYAR DNGN DUIT..
bestu daun?
U JADI ISTERI I :*
saye msih bwh umo harap mklum
ape masalh nya?
syarat nikah x sah
yeke?

anda pasti?
mcm mana dengan orang yang kawin awal 2?
pakai ic palsu ke?
pakai duit kopi?
diorang gatal nk menikah sbb tula..
eleh..itu semua jodoh.. :*
sy tanak kawin ngan nenek
ok fine..
nak cari lain lahtuh
mesti lah :*
hello???
nk cari len npe cari cha lgy -.-
cha ape?
ap ap
ok ..
ape2 aje :*
knp syg dea
dia jahat :*
knp cinta dea
dia kejam :*
dia x istimewa
sangt...

TIDO

cinta pandang kedua :)

ahaha salam guys sasha here awmm..:* key title tuh haha msty trfikir eh nisha ni da ad pakwe bru ke?scandle bru?lol xde la just danial in my cute heart awmm..tu tjuk cerita snenaya haha sumpaaa bhai lawak gila key ad part ni pompuan ni sje bgy kena laki ni sruh jge bobo yaitu seekor ular haha kne bgy mkn tikus n klau bobo stress kne bgy bce sajak dr a samad said sahaj no others sajak hahahaha sumpaa lawak aduhaii..key the nxt day llki tu yg frst tkut da mkin ok ngan ular tu so he decides to open the cage n bersajak la enn..pastu llki tu mngntuk n ttdo bobo pon kuar wah bobo bsr tau gile ahh hahah,,merayapp..smpi la esok pgy si pompuan ni dtg kt meja dea n tyer wuii bobo mne..llki ni tyer adela adeee pstu dea un trkjut sbb bobo da hilang hahah..key brsmbung lol jap je citenya hahah sumpaaa lwkk cute je diorng cute mcm sasha n danial hahah